Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

29 Μαΐ 2013

Η τοποθέτηση του Αβραάμ Πασιπουλαρίδη στο 5Ο θέμα της 13ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 28-5-2013 «Μελέτη αξιοποίησης χώρου ΤΥΠΕΤ» έχει ως εξής:



Ως εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος, δόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους ένα ανυπόγραφο μονοσέλιδο, στο οποίο διαλαμβάνονται τα εξής:

    1.  Το ακίνητο του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου αγοράστηκε από τον πρώην Δήμο Αγ. Στεφάνου το έτος 2.000.

    2. Το κτίριο του ΤΥΠΕΤ υπέστη την ταλαιπωρία του σεισμού της 29ης Σεπτεμβρίου 1999.

3.   Το έτος 2005 ανατέθηκε από τον πρώην Δήμο Αγ. Στεφάνου η εκπόνηση της προμελέτης «Μελέτη αξιοποίησης του κτιρίου πρώην ΤΥΠΕΤ».

4. Η προμελέτη, με καθυστέρηση τεσσάρων (4) ετών, παρελήφθη από τον πρώην Δήμο Αγ. Στεφάνου το έτος 2009.

5. Μετά την πυρκαϊά της 23-24/8/2009 το κτίριο του ΤΥΠΕΤ χαρακτηρίστηκε προσωρινά ακατάλληλο για χρήση (ΚΙΤΡΙΝΟ).

Κατόπιν τούτων, το πιό πάνω ανυπόγραφο μονοσέλιδο καταλήγει ως εξής:
«Μετά τα ανωτέρω, προκειμένου να προβούμε σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι πρέπει να αξιοποιηθεί όλος ο χώρος του ΤΥΠΕΤ καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει ως προς τη σκοπιμότητα αξιοποίησής του.»

Σημειωτέον ότι, πέραν του άνω ανυπόγραφου μονοσέλιδου, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ δε δόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους.

Εν όψει του περιεχομένου του μονοσέλιδου αυτού, η σκοπιμότητα αξιοποίησης του ακινήτου του ΤΥΠΕΤ, περί της οποίας καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι ν’ αποφασίσουν, παραμένει ΚΕΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
Δηλαδή, οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να ψηφίσουν στα τυφλά, χωρίς να έχουν ιδέα περί τίνος ακριβώς πρόκειται, υπογράφοντας λευκή επιταγή.

Εδώ, ουσιαστικά, δεν υφίσταται καμία απολύτως εισήγηση.
Πολύ περισσότερο, δεν υπάρχει επαρκώς εμπεριστατωμένη εισήγηση.
Άρα, προφανώς, το θέμα πρέπει να αποσυρθεί και να επανέλθει, μετά από σοβαρές διεργασίες και διαβούλευση όλων των ενδιαφερομένων μερών, μεταξύ των οποίων και μείζων μειοψηφία, με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ  ΠΛΗΡΩΣ  ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ.

Ωστόσο, θα αδικούσαμε το ζήτημα αν περιοριζόμασταν μόνο στα προηγούμενα.

Από την από 29-3-2013 “κοινή παρέμβαση” εννέα (9) πρώην στελεχών της “Συμμαχίας για τον Πολίτη”, την οποία καταθέτω στη γραμματεία του Δ.Σ., το συγκεκριμένο ζήτημα ( όπως και το επόμενο, που αφορά τη δημιουργία νέου Κοιμητηρίου στη θέση “Μπισμπίρι” Αγ. Στεφάνου) φέρεται ως ένα από τα “φύλλα συκής” με τα οποία επιχειρείται να συγκαλυφθεί η μετάλλαξη της “Συμμαχίας για τον Πολίτη” σε συμπληρωματική δύναμη της δημοτικής αρχής, όπως τα “φύλλα συκής” αυτά παρουσιάζονται σ’ ένα “μνημόνιο ” συνεργασίας μεταξύΔημάρχου - “Συμμαχίας για τον Πολίτη”, που συνδημοσιεύτηκε με την πιό πάνω “κοινή παρέμβαση” και στην οποία το μνημόνιο αυτό χαρακτηρίζεται ως “μοναδικό μνημείο ασυνέπειας και παρέκκλισης μιάς δημοτικής παράταξης από αρχές, αξίες και πολιτικές”.

Βεβαίως, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, όπως π.χ. αυτή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασίου Καρασαρλή, ο οποίος, σε κείμενό του που βγήκε στο διαδίκτυο, αφού πρώτα αυτοχαρακτηρίζεται ως “υγιώς σκεπτόμενος”, “άξιος και αγαθός” και “δεχόμενος να ασχολείται με τα κοινά”, εν τέλει αποφαίνεται τα εξής:

«Φίλη Λένα και αγαπητοί συνάδελφοι της Συμμαχίας, είναι γνωστό ότι ούτε σε προσωπικό όφελος προσβλέπετε, αλλά ούτε και χαρακτηρίζεστε από επιθυμία εξουσίας, αλλά κοιτάτε μόνο το συμφέρον των συμπολιτών σας, συνεπώς συνεχίστε απτόητοι, δείχνοντας πολλές φορές τον δρόμο της πολιτικής αρετής και σε μας τους υπόλοιπους».

Στην αρχή, όταν μου το πρωτοείπαν, νόμιζα ότι πρόκειται για ανέκδοτο, για κακόγουστη φάρσα. Μετά μου έδειξαν το κείμενο. Ας είναι.

Επί της ουσίας τώρα, οι “Θέσεις-Απόψεις-Δεσμεύσεις Διοίκησης Δήμου και Δημάρχου-Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης” για το εν λόγω ζήτημα, όπως προκύπτουν από το αμαρτωλό μνημόνιο-“φύλλο συκής” Δημάρχου - “Συμμαχίας για τον Πολίτη”, έχουν ως εξής:

«Για το χώρο του ΤΥΠΕΤ υπάρχει μία προκαταρκτική μελέτη. Ήδη προβλέψαμε κάποια χρήματα για κάποιον κωδικό που υπήρχε. Εκεί θα χρειαστεί αναμόρφωση και τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος όσον αφορά τον τίτλο του έργου. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν προβλήματα διαδικαστικά (ΔΑΣΙΚΑ-ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ). Πρόθεσή μας είναι και δική μας η αξιοποίηση του πολυχώρου του ΤΥΠΕΤ. Η ολοκλήρωση της μελέτης μπορεί να γίνει και στα πλαίσια του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού (μέσω της ΕΑΧΑ) που υπάρχει επικοινωνία. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να εξεταστούν και να συζητηθούν από κοινού».

Για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς πως να νοηματοδοτεί τα κουτοπόνηρα   πολιτικάντικα κείμενα, το νόημα των πιό πάνω λεγομένων του κ. Δημάρχου είναι το εξής:

«Ελάτε σεις να κάνουμε το “γάμο” και τα “κουφέτα”(καθρεφτάκια-χαντρούλες για τους  ιθαγενείς) που θα μοιράσουμε θα τα βρούμε “ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ”. Καμιά μελετούλα, καμιά αποφασούλα Δημοτικού Συμβουλίου για τη “σκοπιμότητα αξιοποίησης του ακινήτου του ΤΥΠΕΤ”, έτσι αορίστως, και πάει λέγοντας η κοροϊδία. Ξέρετε σείς. Και, στο τέλος-τέλος, επειδή δε θα κάνουμε και τίποτε, θα επικαλεστούμε τα πολεοδομικά προβλήματα του οικισμού: Εμείς θέλαμε αλλά δε μπορέσαμε, φταίει το δασαρχείο, κλπ, κλπ.  Όσο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που ζητάτε, μάλλον σας ξέφυγε. Είμαστε για τέτοια; Η συνταγή είναι: Κοροϊδία μέχρι τις επόμενες εκλογές και, μετά πάλι, στις μεθεπόμενες εκλογές.»

Η πιό πάνω μεθόδευση επιβεβαιώνεται από τον τρόπο που έρχεται το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς, ουσιαστικά, να υπάρχει εισήγηση.
 Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία.

Το θέμα, στο χρόνο και με τον τρόπο που έρχεται στο Δ.Σ., αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου του ΤΥΠΕΤ ως “φύλλου συκής” για την μετάλλαξη της “Συμμαχίας για τον Πολίτη” σε δεκανίκι της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας”, σήμερα, και ως “πλυντηρίου” για τον προεκλογικό “γάμο”, αύριο.

Εν όψει των προεκτεθέντων, είναι σαφές ότι το θέμα πρέπει ν’ αποσυρθεί και να επανέλθει κατόπιν σοβαρής δουλειάς και διαβούλευσης όλων των ενδιαφερομένων μερών, με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ.